top of page

Декларация за поверителност на български език

bulgaria.png
spain.png
NL.png
slowakia.png
United-kingdom_flag_icon_round.svg.png

Прочетете тази декларация за поверителност, преди да използвате нашите продукти и услуги, като нашия уебсайт (наричан по-долу "Уебсайт") и мобилното приложение на VCC (наричано по-долу "Приложение").

1.1 TLDR (Too Long, Didn't Read):

Вашата поверителност е изключително важна за нас. В "Предизвикателството на жизнеспособните градове" имаме няколко основни принципа:

 • Вашият акаунт е напълно личен по подразбиране.

 • Можете да добавяте толкова много или толкова малко данни, колкото искате.

 • Можете да изтриете профила и данните си по всяко време.

 • Ние много добре защитаваме данните и поверителността на нашите потребители.

 • Лесно е да споделите профила си с приятели или с обществеността, но не е задължително.

 • Информацията, която публикувате или синхронизирате, може да бъде видяна от други хора в зависимост от настройките ви.

 • Ние не продаваме вашите данни и печелим пари само от хора, които ни плащат директно.

 • Извършваме автоматично проследяване и синхронизиране във фонов режим, доколкото е възможно, в рамките на ограниченията, които сте ни дали, така че не е необходимо да вършите много работа, за да поддържате профила си и да въвеждате ръчно данни всеки ден.

 • Обобщената информация може да бъде използвана за изследвания, осигуряване на качеството и подобряване на услугата Vital Cities Challenge.

 • Свързването на услуга на трета страна ни дава достъп до тези данни, но не изпраща информацията за вашето предизвикателство Vital Cities Challenge към тях. Това е еднопосочна връзка. Това по никакъв начин не намалява поверителността или сигурността на вашия акаунт.

1.2 Какво представлява предизвикателството Vital Cities Challenge?

Vital Cities Challenge е табло за управление, което ви помага да следите и подобрявате всичко в живота си. То се захранва с данни от вашия телефон, носими устройства и други свързани акаунти, като също така можете да въвеждате данни ръчно.

Цялата цел на услугата е да обработва и съхранява информация за вас, като голяма част от нея се извършва на нашите сървъри. Повечето от нашите потребители смятат, че подобренията в здравословното състояние и другите ползи от услугата далеч надхвърлят лекото намаляване на поверителността. Въпреки това, ако не се чувствате комфортно с това, че обработваме и съхраняваме вашата информация, не трябва да използвате услугата или да ни изпращате данни. В тази декларация за поверителност ви даваме представа за личните данни, които събираме, защо ги събираме и какво правим с тези лични данни.

1.3 Кои сме ние?

Kinetic Analysis, включително свързаните с нея дружества (наричани по-долу "Vital City Challenge", "VCC", "ние", "нас" или "нашите"), се отнася много сериозно към Вашата поверителност. Като отговорни за обработката на Вашите лични данни, ние гарантираме, че Вашите лични данни се обработват и защитават с най-голяма грижа. Винаги спазваме приложимите закони и разпоредби. В тази декларация за поверителност ви даваме представа за личните данни, които събираме, защо ги събираме и какво правим с тези лични данни.

За да спазим изискванията на европейския Общ регламент за защита на данните (ОРЗД) за нашите европейски потребители и ползватели, тази Декларация за поверителност очертава правното основание, на което обработваме вашите лични данни, и предоставя друга информация, изисквана от ОРЗД.

Ние обработваме лични данни въз основа на следните принципи, които са включени в европейското законодателство за защита на личните данни (кликнете тук) :

 1. Разрешение.

 2. Изпълнение на споразумение.

 3. Правно задължение; и

 4. Легитимен интерес на VCC или на трета страна (напр. Отговорна страна).

Законните интереси включват лични здравни съвети, сигурност, одит, откриване на измами, предотвратяване, (пазарни) проучвания и анализ и подобряване на нашите продукти и услуги, вътрешно управление, правни въпроси и управление на бизнеса.

 

1.4 Информация за Вашите лични данни

Настоящата Политика за поверителност се отнася до данни за Вас, Вашите устройства и Вашето взаимодействие с нашите Услуги. "Лични данни" е информация, която може да се използва за идентифицирането Ви, пряко или непряко, самостоятелно или заедно с друга информация. Вие сте собственик на Вашите данни и чрез предоставяне на достъп можете да решите какво ще правим с Вашите лични данни. Това съдържа следното, ако приемете да споделите:

 • Пълно име

 • Дата на раждане

 • Пол

 • Дължина

 • Тегло

 • Имейл адрес

 • Телефонен номер

 • Точно местоположение

 • Идентификатори на устройствата

 • Определени идентификатори на бисквитки и мрежи

 • Данни за фитнес и здраве

Vital Cities Challenge събира, използва, разкрива и обработва Лични данни, както е описано в настоящата Политика за поверителност, включително за да управлява и подобрява Услугите и нашия бизнес; за реклама и маркетинг; и за да Ви предоставя иновативни фитнес и уелнес услуги, както е описано допълнително в настоящата Политика за поверителност.

Можем да създаваме обобщени, деидентифицирани или анонимни данни от Лични данни, като изключваме компоненти на данните (като Вашето име, имейл адрес или идентификатор за проследяване с възможност за свързване), които правят данните лично идентифицируеми за Вас, чрез замазване или по друг начин. Използването от наша страна на анонимизирани и деидентифицирани данни не е предмет на настоящата Политика за поверителност. Данните се използват в статистиката и за изследвания на поведението на жителите на избрания град по отношение на упражненията. Вашите данни ще бъдат използвани анонимно (ако сте ни дали разрешение за това) при четене и анализиране на данните.

ИНФОРМАЦИОННИ СЪОБЩЕНИЯ

VCC може да използва вашето име, адрес, град и имейл адрес за изпращане на информационни съобщения (не маркетингови съобщения), които са необходими за използването на VCC Wearable. Прилага се Основание 2.

МАРКЕТИНГОВИ СЪОБЩЕНИЯ

До степента, разрешена от приложимото законодателство, VCC може да използва вашето име, адрес, град, имейл адрес и телефонен номер за маркетингови съобщения, като например бюлетини. Можете да се отпишете от този абонамент по всяко време. Информационният бюлетин може да съдържа и информация и оферти от други страни. Всеки бюлетин съдържа връзка, с която можете да се отпишете. Файлът на абонатите на бюлетина няма да бъде предоставян на трети страни, освен ако не сте дали изрично разрешение за това. Тези данни се съхраняват, докато не прекратите абонамента. В зависимост от обработката се прилага база 1 или 4.

СПАЗВАНЕ НА (МЕСТНОТО) ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

За да се съобрази с приложимото законодателство, VCC може да бъде задължена да обработва Вашите лични данни за цели, различни от посочените в настоящата декларация за поверителност, например за целите на правоприлагането и в случай на съдебно разпореждане. Прилага се Основание 3.

РАЗКРИВАНЕ НА ИЗМАМИ

VCC обработва известните Ви лични данни с цел откриване на измами и предотвратяване на измами и злоупотреби. Ако имаме основателно подозрение за измама, злоупотреба или престъпна дейност, която може да Ви се припише, или установим това, Вашите лични данни ще бъдат обработени, за да Ви попречим да използвате нашите продукти и услуги в бъдеще. Прилага се Основание 3 или 4. Това се отнася до злоупотреба с данните, хакване на системата или неправилно използване на приложението.

ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ

VCC може да събира и споделя Вашите лични данни, за да предоставя (международно) обслужване на клиенти. Например VCC може да събира (телефонни) заявки, получени от службата за обслужване на клиенти, и свързаните с тях отговори, заедно с вашето име, адрес, град, имейл адрес и телефонен номер. По този начин VCC може да отговори по-добре на въпросите. В зависимост от обработката се прилага база 1 или 4.

СВЪРЗАНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

Когато се регистрирате в акаунт, ние започваме да изграждаме вашия профил и да добавяме данни към него. Основният потребителски профил съдържа данни като вашето име, имейл адрес, дата на раждане и пол. Те могат да бъдат предварително попълнени чрез вход във Facebook или да бъдат въведени ръчно.

Приложението Vital Cities Challenge проследява някои основни статистически данни като стъпки, но то се захранва предимно от другите услуги и устройства, които свързвате към него. Имаме много интеграции и постоянно добавяме нови. Ще актуализираме този списък с развитието на данните, които събираме. Колкото повече услуги свържете към профила си, толкова повече данни ще можете да видите в профила си и в приложението. Това, което се чувствате удобно да свързвате и споделяте, зависи от вас.

Всеки тип акаунт има различно съдържание и различно количество лична информация, така че може да ви е удобно да свързвате някои, а други - не. Например може да ви е удобно да свържете публичните си снимки от Instagram, но не и местата, на които сте били във Foursquare.

Използваме достъпа си до вашите акаунти само за зареждане на необходимата ни информация, никога за да записваме или променяме данните ви по какъвто и да е начин. Зареждаме данните веднъж при първото свързване на профила ви, а след това периодично, за да поддържаме профила ви актуален. Тези данни се обработват и съхраняват на сървърите на Vital Cities Challenge, за да могат да бъдат достъпни чрез уебсайта, мобилното приложение и други платформи. Когато прекъснете връзката с даден акаунт, ние изтриваме и всички свързани данни, които са били импортирани от този акаунт.

По-долу са изброени някои от често използваните услуги, с които се интегрираме, и данните, които могат да идват от тях.

СТЪПКИ

Зареждаме броя на ежедневните ви стъпки от различни източници. Можете да изберете кой е основният източник в настройките. Обичайните източници за стъпки включват Apple Health, Google Fit, Fitbit и други.

HEALTHKIT

От приложението за iPhone зареждаме различни точки с данни от HealthKit (известен още като Apple Health) по време на първоначалната инсталация и ги синхронизираме от време на време през деня. При инсталирането на приложението ще можете да изберете кои типове данни искате да се синхронизират. Възможните опции включват стъпки, тренировки, сън, сърдечен ритъм, тегло, процент телесни мазнини, кръвно налягане, кръвна глюкоза и менструални цикли. Професионалните потребители могат да използват и подробности като калории, прием на въглехидрати/протеини/мазнини, време за мислене и други, ако са налични в HealthKit.

Задаването на синхронизиране на Vital Cities Challenge ще качи данните от телефона ви на нашите сървъри.

STRAVA

Бягания, плуване, разходки, колоездене и други видове физическа активност. Данните, които получаваме, включват начален час, продължителност, темпо, калории и др. Ако има такива, зареждаме и координатите за географска ширина/дължина, за да ги нанесем на картата. Зареждаме и информация за сърдечния ви ритъм, ако е налична.

COOKIES

Те са необходими за влизане в профила ви и за основните функции на уеб сърфирането. Когато посещавате Услугите, на компютъра ви ще бъде записана бисквитка.

ФАЙЛОВЕ ЗА ЗАПИС

Услугите използват регистрационни файлове. Съхранената информация включва IP адреси, тип браузър, доставчик на интернет услуги (ISP), препращащи/изходни страници, тип платформа, дата/час и брой кликвания. Тази информация се използва за анализиране на тенденциите, администриране, защита и осигуряване на Услугите, проследяване на движението на членовете в обобщен вид и събиране на широка демографска информация за обобщена употреба. Тези файлове може да се съхраняват на нашите сървъри или на използваните от нас платформи за анализ.

ВИДИМОСТ

Използваме вашите данни само за захранване на страницата на профила ви и никога няма да споделяме или продаваме данните ви на трети страни. Данните във Вашия профил могат да се използват и за поръчка на печатни стоки като плакати и книги за Ваша лична употреба, за генерирането на които може да е необходим по-голям достъп от страна на персонала на Vital Cities Challenge.

Понастоящем няма публичен API за получаване на данни от Vital Cities Challenge.

1.5 Как да се свържете с нас

Ако имате някакви въпроси, коментари или притеснения относно начина, по който обработваме Вашите лични данни, можете да се свържете с нас, като изпратите съобщение на vcchelp@kinetic-analysis.com

1.6 Подробности за GDPR

КАК СЪБИРАМЕ И ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Събираме Вашите лични данни по няколко начина и за различни цели, включително:

 • Когато се регистрирате за профил или взаимодействате с нашите Услуги.

 • Когато въвеждате данни за фитнес и уелнес в рамките на нашите Услуги или използвате нашите Услуги, които събират или извеждат такива данни от сензори на мобилни устройства.

 • Когато използвате или взаимодействате с носимо или друго свързано устройство.

 • Когато ни дадете разрешение да синхронизираме данните на Apple Health в приложението за iPhone.

 • Когато ни дадете разрешение да синхронизираме данни на Samsung или Google Fit в приложението за Android.

 • Когато ни дадете разрешение да събираме данни за местоположението в мобилните приложения.

 • Когато свържете интеграция за синхронизиране на данни с вашия акаунт.

 • Когато комуникирате с нас или се абонирате за промоционални материали.

 • Когато участвате в нашите онлайн общности или реклами.

 • Когато имате достъп до продукти и услуги на трети страни.

 • Когато се свързвате с нас чрез социалните медии.

 • Когато събираме данни от трети страни или от публично достъпни източници.

 • Когато използваме и/или събираме бисквитки, идентификатори на устройства, Местоположение, данни от околната среда и други технологии за проследяване.

 • Когато обобщаваме или централизираме данни.

 • Когато ви свързваме с приятели в различни платформи?

 • Когато правите фитнес тестове или оценки; споделяте съдържание или постижения; или каните приятели.

 • Когато ви предоставяме географски релевантни Услуги, оферти или реклами.

 • Когато ни помолите да персонализираме продукти или Услуги?

 • Когато спазваме Правни изисквания или задължения, правоприлагащи органи и за целите на обществената безопасност (може да се прилага оповестяване, специфично за страната/региона).

КАК СЕ СПОДЕЛЯ ИНФОРМАЦИЯ

Можем да разкрием Вашите Лични данни за целите, описани в предходния раздел на тази Политика за поверителност, и по следните начини:

 • На други потребители/регистрирани потребители на инициативата "Предизвикателството на жизнеспособните градове

 • На филиали и партньори

 • На доставчици на услуги и продавачи

 • За реклама и маркетинг

 • За определени анализи и подобрения

 • За рекламиране по интереси

 • За целите на спазването на законите, правоприлагането и обществената безопасност

 • В случай на действителна или планирана продажба

ПУБЛИЧНО ДОСТЪПНА ИНФОРМАЦИЯ

В зависимост от Вашите настройки за поверителност, част от Вашата информация и съдържание могат да бъдат публично достъпни. Наличието на акаунт в услугата ще направи вашето име, профилна снимка и снимка на корицата ви видими, така че хората да могат да изпратят заявка за приятелство. По-чувствителни детайли, като например скорошната ви активност, ще останат поверителни, освен ако не бъдат публикувани или не бъде приета заявка за приятелство.

ФИЛИАЛИ И ПРИОБРЕТАТЕЛИ НА НАШИЯ БИЗНЕС ИЛИ АКТИВИ.

Можем да споделим вашата информация с филиали под общ контрол с нас, които са задължени да спазват условията на тази Политика за поверителност по отношение на вашата информация. Ако Vital Cities Challenge участва в бизнес комбинация, предлагане на ценни книжа, фалит, реорганизация, прекратяване или друга подобна сделка, може да споделим или прехвърлим вашата информация във връзка с такава сделка.

ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ВАШИ ЛИЧНИ ДАННИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ

Личните данни, които Vital Cities Challenge обработва, както и всички свързани с тях Услуги и системи, включително регистрация, се намират на сървъри в Амстердам, Нидерландия. Ако се намирате извън Нидерландия, моля, имайте предвид, че Личните данни, които събираме, ще бъдат обработвани и съхранявани в Амстердам, Нидерландия (законите за защита на данните и поверителността в Нидерландия може да предлагат по-ниско ниво на защита, отколкото във Вашата страна/регион).

Като използвате нашите Услуги и предоставяте Личните си данни, Вие се съгласявате с прехвърлянето, съхранението и/или обработката на Вашите Лични данни в Амстердам. Където и както е необходимо, ние ще поискаме Вашето изрично съгласие, както е посочено в настоящата Политика за поверителност.

1.7 Права на Европейския съюз

Ако обичайно се намирате в Европейския съюз, имате право на достъп, коригиране, изтегляне или изтриване на Вашата информация, както и право на ограничаване и възражение срещу определена обработка на Вашата информация. Докато някои от тези права се прилагат по принцип, някои права се прилагат само при определени ограничени обстоятелства. Описваме тези права по-долу:

ДОСТЪП

Можете да получите достъп до голяма част от информацията си, като влезете в профила си.

КОРИГИРАНЕ, ОГРАНИЧАВАНЕ, ЛИМИТИРАНЕ, ИЗТРИВАНЕ

Можете също така да коригирате, ограничите, ограничите или изтриете голяма част от информацията си, като влезете в профила си и изтриете интеграции, точки с данни или целия профил.

ОБЕКТ

Когато обработваме Вашата информация въз основа на нашите законни интереси, обяснени по-горе, или в обществен интерес, можете да възразите срещу тази обработка при определени обстоятелства. В такива случаи ще прекратим обработката на информацията ви, освен ако нямаме убедителни легитимни основания да продължим обработката или когато тя е необходима по правни причини.

ОТМЕНЯНЕ НА СЪГЛАСИЕТО

Когато преди това сте предоставили съгласието си, например за да ни разрешите да обработваме свързани със здравето ви данни, имате право да оттеглите съгласието си за обработване на вашата информация по всяко време. Например, можете да оттеглите съгласието си, като актуализирате настройките си или прекъснете интеграцията. В определени случаи можем да продължим да обработваме информацията Ви, след като сте оттеглили съгласието си, ако имаме правно основание за това или ако оттеглянето на съгласието Ви е било ограничено до определени дейности по обработване.

ПОДАВАНЕ НА ЖАЛБА

Ако желаете да повдигнете въпрос относно използването на вашата информация от наша страна (и без да се засягат други права, които може да имате), имате право да го направите пред местния надзорен орган.

1.8 Съгласието като основание за обработка

В някои случаи ще поискаме Вашето съгласие за обработване на Вашите Лични данни. Можете да изразите съгласието си по няколко начина, включително, както е разрешено от закона, да отбележите квадратче или да свържете интеграция, за да изразите съгласието си, когато: (i) ни предоставяте Личните си данни чрез нашите Услуги или формуляр (включително записване в Промоции); или (ii) се регистрирате или създавате акаунт при нас. Поради законите на различните държави, уреждащи съгласието за събиране и използване на Лични данни, изискванията за съгласие ще се различават в различните региони. Можем да поискаме Вашето съгласие за няколко дейности, включително:

 • Маркетинг и комуникация в рамките на предизвикателството Vital Cities Challenge

 • Маркетинг на трети страни

 • Събиране на идентификатори на мобилни устройства, рекламни идентификатори и данни от сензори

 • Обработка на чувствителни лични данни

 • Събиране и споделяне на данни за местоположението

 • Изследвания

 • Реклама

 • Прехвърляне на данни

 • Автоматизирано обработване

 • За да разрешите споделяне в социалните мрежи и да се свържете с нас в социалните мрежи

 • Промоции

УПРАВЛЕНИЕ НА ПРЕДПОЧИТАНИЯТА И ОТТЕГЛЯНЕ НА СЪГЛАСИЕТО

Можете по всяко време да оттеглите съгласието си с бъдещо действие и без да засягате законосъобразността на обработката на Вашите Лични данни въз основа на съгласието, което сте предоставили преди да го оттеглите, както и да упражнявате други контролни функции по отношение на събирането на данни от уебсайтове и онлайн, рекламирането въз основа на интереси, настройките за комуникация и предпочитанията за приложения. В зависимост от Услугата, събирането и използването на Лични данни може да е необходимо за функционирането на Услугите. За да оттеглите съгласието си, можете да изтриете профила си на адрес gyrosco.pe/delete/, което ще спре бъдещото обработване на данни.

 

РЕКЛАМА, БАЗИРАНА НА ИНТЕРЕСИ

Ние правим много малко реклами и разчитаме предимно на устна информация за растежа си. Понякога ще правим реклами, за да привлечем повече потребители за услугата. Рекламата, базирана на интереси, е реклама, която е насочена към вас въз основа на вашето сърфиране в уеб и използване на приложения с течение на времето и в различни уебсайтове или приложения.

1.9 Как защитаваме информацията

СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ

Ще съхраняваме Вашите Лични данни, докато поддържате акаунт или доколкото е необходимо по друг начин, за да Ви предоставим Услугите. Тъй като част от услугата е съхраняването на Вашата история, за да можете да я прегледате по-късно, по принцип ще запазваме данните колкото е възможно повече. Също така ще съхраняваме Вашите Лични данни, когато това е необходимо, за да спазваме нашите правни задължения, да разрешаваме спорове и да прилагаме нашите споразумения.

Когато вече не е необходимо да обработваме Вашите Лични данни за целите, посочени в настоящата Политика за поверителност, ще изтрием Вашите Лични данни от нашите системи.

Когато е допустимо, ще изтрием Личните Ви данни и по Ваше искане. Ако имате въпроси относно нашите практики за съхранение на данни, моля, свържете се с нас чрез нашия екип за поддръжка.

сигурност

Ние прилагаме подходящи технически и организационни предпазни мерки за защита срещу неразрешено или незаконно обработване на Лични данни и срещу случайно или незаконно унищожаване, загуба, промяна, неразрешено разкриване или достъп до Лични данни. Моля, имайте предвид обаче, че не можем напълно да елиминираме рисковете за сигурността, свързани със съхранението и предаването на Лични данни.

Въпреки че се стремим да прилагаме разумни защити за Вашата информация, които са подходящи за нейната чувствителност, ние не гарантираме и не гарантираме сигурността на информацията, която споделяте с нас, и не носим отговорност за кражба, унищожаване, загуба или неволно разкриване на Вашата информация или съдържание.

 

ВРЪЗКИ КЪМ ДРУГИ УЕБСАЙТОВЕ

Моля, имайте предвид, че тази Политика за поверителност не се прилага за практиките на компании, които не притежаваме или не контролираме, или за хора, които не наемаме или не управляваме. Нашите Услуги могат да предоставят връзка, препоръки или по друг начин да осигуряват достъп до сайтове на трети страни. Предоставяме тези връзки единствено за ваше удобство. Ние не контролираме, не преглеждаме и не носим отговорност за Сайтовете на трети страни, тяхното съдържание или за всякакви стоки или услуги, достъпни чрез Сайтовете на трети страни. Нашата Политика за поверителност не се прилага за Сайтовете на трети страни и всички данни, които предоставяте на Сайтовете на трети страни, предоставяте на свой риск. Препоръчваме ви да прегледате политиките за поверителност на всички Сайтове на трети страни, с които взаимодействате.

ДЕЦА

Ние не събираме съзнателно Лични данни онлайн от деца под 13 години (имайте предвид, че минималната възраст може да варира в зависимост от страната/региона и от местното законодателство). Ако разберете, че дете ни е предоставило Лични данни без съгласието на родителите си, моля, свържете се с нас чрез нашия Екип за поддръжка. Ако разберем, че дете под 13 години ни е предоставило Лични данни без родителско съгласие, ще предприемем стъпки за премахване на данните и за анулиране на профила на детето.

1.10 Промени в Политиката за поверителност

Въпреки че повечето промени вероятно ще бъдат незначителни, Vital Cities Challenge може да променя своята Политика за поверителност от време на време, особено когато добавяме нови функции и подобрения на продукта.

Vital Cities Challenge насърчава посетителите да проверяват често тази страница за всякакви промени в нейната Политика за поверителност. Повечето промени ще бъдат свързани с поддържане на актуалността на подробностите или с актуализирането ѝ, за да се отразят промените в правните изисквания, а не със съществени промени в начина, по който обработваме личните ви данни. Ако направим съществени промени, може да ви изпратим известие по имейл. По-нататъшното ви използване на Услугите след промяна на нашата Политика за поверителност ще бъде подчинено на актуализираната политика.

Ако възразявате срещу нещо в тази Политика за поверителност, трябва да спрете да използвате услугите и да изтриете профила си, моля, изпратете ни имейл с искането си.

Благодарим ви, че прочетохте.

ВЕРСИЯ

Тази декларация за поверителност е актуализирана за последен път на 2 септември 2021 г.

bottom of page